Brochures

Sprankel vzw geeft in eigen beheer een aantal brochures uit. Deze boekjes zijn altijd te verkrijgen op de provinciale vormingsavonden. Ze kunnen ook besteld worden en opgestuurd na betaling via ons nationaal secretariaat.
Toon:
Sorteren op:

M-decreet en Ondersteuningsmodel

Dit boekje is een gezamenlijk project van 7 belangenverenigingen onder de naam Overleggroep OKLO. Sprankel vzw is een van hen.

In 82 pagina’s (bijlagen inbegrepen) bespreken we volgende thema’s:

  • Waarom dit M-decreet en Ondersteuningsmodel?
  • Kansen in M-decreet en Ondersteuningsmodel voor ouders, leelingen, leraren en scholen.
  • Ouders en school werken samen aan de toekomst van een kind.

Hiermee krijg je als ouder een bruikbaar hulpmiddel bij je zoektocht naar gepaste maatregelen voor je kind met specifieke onderwijsbehoeften. Een genuanceerd verhaal zonder overdrijving of bangmakerij, maar met echte kansen voor de toekomst van je kind. Voor leerlingen halen we alles uit de kast.

Meer Info
Ons uithangbord!! Een handig en zeer interessant boekje. In 110 bladzijden krijg je een overzicht van zowat alles wat je rond leerproblemen wil weten. Wat zijn leerproblemen? Wat betekent dyslexie, dyscalculie, concentratie, traag leren? Wat betekent het voor een kleuter, een lagere schoolkind, een jongere in het secundair? Hoe vind je hulp? Hoe kan je zelf helpen? Wat met faalangst of andere emotionele reacties? Hoe zit dat met tegemoetkomingen?
Meer Info

€8.00

Voorlopig een minder gekend probleem en daardoor een beetje stiefmoederlijk behandeld. Wat is rekenen eigenlijk? Waar kan het fout lopen? Hoe kan men helpen? Op deze vragen probeert dit boekje een antwoord te geven. (52 blz.)

Meer Info

Het eerste deel gaat over STICORDI in het onderwijs: een toverwoord voor leerstoornissen. In het tweede deel wordt de aanpak bij leerstoornissen op school en thuis beschreven en hoe je aan het werk kunt gaan met STICORDI-maatregelen. Enkele voorbeelden uit de praktijk werden samengebracht in het derde deel. (78 blz.)

Meer Info

Een brochure boordevol tips om het lezen, zelfs voor kinderen met leesproblemen, aangenamer te maken ..

Meer Info
© 2018 Sprankel Vzw Verening van ouders van kinderen met leerproblemen - Sitemap - Cookie policy - Privacy Policy