Nieuws
Cyriel Van Steen

Cyriel Van Steen

Sensotec organiseert 2 maal per jaar en per provincie enkele gratis infosessies. Tijdens deze maximum 2 uur durende sessie bespreken we de verschillende programma’s.

  • Het project Gratis Voorleessoftware voor leerlingen basis- en secundair onderwijs,
  • Compenserende software Alinea,
  • Compenserende software Kurzweil 3000,
  • Remediërende leestraining Lezergame,
  • De nieuwste Alinea & K3000 Chromebook oplossingen: Web2Speech & “in the Cloud” web app

Deze infosessies zijn bedoeld als eerste kennismaking met onze software. We richten ons op ouders, leerkrachten, ondersteuners, therapeuten, werkgevers,… Kortom iedereen die te maken heeft met dyslexie, dysorthografie of andere lees-, schrijf- en taalproblemen.

Wil je een programma meer in detail leren kennen? Volg dan een gratis kennismakingssessie of hands-on workshop.

 

zie verder:

Mijn naam is Femke Lissens, ik ben studente Orthopedagogiek aan de Universiteit Gent en zit momenteel in mijn eerste master. Voor mijn masterproef heb ik gekozen voor het onderwerp 'studeren met dyscalculie in het hoger onderwijs' bij promotor prof. dr. Annemie Desoete. Hiervoor ben ik op zoek naar participanten die bereid zouden zijn deel te nemen aan negen testen (lezen, rekenen, spelling, intelligentie, persoonlijkheid, temperament, zelfwaarde, metacognitie en positief/negatief affect) en een diepte-interview in verband met hun verdere studies. Op die manier zal ik proberen een beeld te creëren van zaken die al dan niet helpen in hun parcours.


Ik zou graag in contact komen met (jong)volwassenen met dyscalculie - die verder studeren of afgestudeerd zijn - en die het zouden zien zitten om deel te nemen aan mijn onderzoek.

Het onderzoek zal volgend schooljaar (2019-2020) doorgaan in het eerste semester op een locatie naar keuze. Voor zowel het kwantitatieve als het kwalitatieve gedeelte dient slechts één moment te volstaan. Jullie hulp zou me enorm vooruit helpen en ik zou het dan ook heel erg appreciëren mocht er respons komen op mijn oproep.

Ik ben bereikbaar via 
Femke.Lissens@UGent.be 
0471/197216.

Alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Femke Lissens

© 2018 Sprankel Vzw Verening van ouders van kinderen met leerproblemen - Sitemap - Cookie policy - Privacy Policy