Meer over luisterboeken

24 november 2020
Rate this item
(0 votes)

www.bibliotheek.be

Dit is de webstek van de openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Op de startpagina vindt u trouwens ook een link naar de Daisy- en braillecatalogus. Via Zoeken.bibliotheek.be kunt u grasduinen in de schatkamers van de openbare bibliotheken. 

www.iedereenleest.be

Iedereen Leest (IL) werkt aan een betere leescultuur in Vlaanderen. IL organiseert leesbevorderingscampagnes en projecten voor alle leeftijden.
Onder meer Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en Boekenzoeker zijn initiatieven van Iedereen Leest.

www.kamelego.be

Kamelego zorgt elke dag voor de omzetting van 7 Vlaamse kranten in (Daisy-)audioformaat. Met de all-in-formule krijgt de abonnee onbeperkt toegang tot deze 7 Audiokranten. Abonnees kunnen ook vragen om bepaalde rubrieken weg te laten, zo wordt het echt een krant op maat. De Audiokranten zijn elke ochtend digitaal beschikbaar en kunnen worden beluisterd met een Daisy-speler met internetfunctie en met de gratis Anderslezen-app op uw tablet of smartphone. Met de app kunt u de tekst ook meevolgen op het scherm.

www.daisy.org

Het Daisy-Consortium is door luisterbibliotheken en -producenten wereldwijd opgericht om de Daisy-standaard (Digital Accessible Information SYstem) te promoten en verder te ontwikkelen. Daisy is een internationale standaard voor luisterboeken die gemakkelijk navigeerbaar zijn voor blinden en slechtzienden.

 

https://www.luisterpuntbibliotheek.be/nl

 

www.passendlezen.nl

Dit zijn de Nederlandse collega's van Luisterpunt. Bibliotheekservice Passend Lezen leent brailleboeken en gesproken boeken op Daisy-rom uit aan personen met een leesbeperking.

 

Meer over Organisaties en verenigingen voor personen met dyslexie

 

www.koc.be

Het Kennis- en OndersteuningsCentrum ondersteunt personen met een handicap en hun begeleiders in hun zoektocht naar de meest geschikte hulpmiddelen. Het KOC besteedt ook aandacht aan hulpmiddelen voor personen met dyslexie.

www.sprankel.be

Sprankel is de vereniging van ouders van normaalbegaafde kinderen met leerproblemen. (o.a. Dyslexie)

www.letop.be

Wil eerste hulp bieden bij leerstoornissen en/of problemen bij het leren.

www.adibib.be

Bij Eureka ADIBib kan je (kosteloos) schoolboeken bestellen in een digitaal toegankelijk formaat.

www.sig-net.be

Sig bevordert de levenskwaliteit van personen met functioneringsproblemen en hun omgeving via inclusie en integratie. Sig besteedt ook aandacht aan dyslexie.

www.dyslexie.ugent.be

Op deze website vindt u een overzicht van het zorgkader, de inspanningen die de UGent levert als actieve promotor van diversiteit en een aantal wetenschappelijke bijdragen die de UGent levert op vlak van dyslexie.
Superinteressant is 'Studeren met dyslexie', een documentaire van dertig minuten, die het verhaal brengt van jonge professionals met dyslexie. Zij volbrachten hun studies aan de universiteit en bouwden boeiende carrières uit. Ze getuigen over de obstakels uit hun studententijd. Je kan de documentaire online bekijken.

 

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze! www.ikhaatlezen.be

Prima website om passende boeken te vinden.

 

In de donkere wintermaanden van deze coronaperiode zorgen luisterboeken voor heerlijke, spannende en fantasievolle momenten voor je kind en tiener. Zeker doen!

Een bijdrage van  Dorien Vanmeldert (in VRTnws) gaf me inspiratie om dit artikel te schrijven. Veel luister- en leesplezier.                         

 

 

      Luk Van Den Steen.

Read 50 times Last modified on 24 november 2020 om 13u59
© 2018 Sprankel Vzw Verening van ouders van kinderen met leerproblemen - Sitemap - Cookie policy - Privacy Policy