Ketnet-serie #LikeMe# nu ook als luisterboeken voor kinderen met leesproblemen

24 november 2020
Rate this item
(0 votes)

Kinderen en jongeren met een leesprobleem zoals slechtziendheid of dyslexie kunnen binnenkort genieten van luisterboeken van de populaire Ketnet-serie "#LikeMe". De boeken van de serie worden nu ingesproken door de acteurs en zullen begin 2021 beschikbaar zijn bij de Luisterpuntbibliotheek.

 

Wie jonge kinderen of kleinkinderen heeft, weet dat de muzikale Ketnet-reeks "#LikeMe"  erg populair is. De avonturen van de hoofdpersonages zijn een groep tieners die Vlaamse en Nederlandse songs omtoveren tot hippe covers. Deze Ketnet-verhalen  kwamen ook uit in boekvorm. Elk boek onthult het verleden van een van de tieners. Zo verschenen "Het verhaal van Caro", "Het verhaal van Vince", "Het verhaal van Kyona" en "Het verhaal van Yemi" in 2019.  Dit jaar waren personages Camille en Merel aan de beurt.

 

Nadat een moeder van een meisje met dyslexie vroeg of "Het verhaal van Caro" al als luisterboek bestond, besloot de Luisterpuntbibliotheek in Brussel de reeks te laten inspreken. Luisterpunt is een bibliotheek voor mensen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kunnen lezen. Wie bijvoorbeeld dyslexie heeft of slechtziend is, kan via Luisterpunt gratis luister- of brailleboeken uitlenen.

"Zo'n boek inlezen duurt eventjes, maar het is eigenlijk alsof je het voorleest aan je zus of broer voor het slapengaan,". "Het verhaal van Caro" is het eerste "#LikeMe" -boek dat tot luisterboek wordt verwerkt. Ook de andere acteurs zullen het verhaal van hun personage binnenkort inlezen. Begin 2021 zijn de luisterboeken terug te vinden in de collectie van de Luisterpuntbibliotheek. Die collectie staat open voor mensen met een leesbeperking en is online toegankelijk.

 

www.luisterpuntbibliotheek.be/nl

 

Ben je op zoek naar passende boeken en middelen voor je kind en voor je tiener: vraag informatie aan de bibliothecaris, de leerkracht, de zorgbegeleider, het CLB, de logopedist,… ze zullen je zeker op weg helpen.

Read 59 times Last modified on 24 november 2020 om 13u51
© 2018 Sprankel Vzw Verening van ouders van kinderen met leerproblemen - Sitemap - Cookie policy - Privacy Policy