Nieuwe uitgave M-decreet en Ondersteuningsmodel

08 december 2019

M-decreet en Ondersteuningsmodel

Beste lezer,

 

Tot voor kort kon je via Sprankel vzw een bestelling doen van o.a. de publicaties ‘Kansen in het M-decreet voor ouders, leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften, leraren en scholen’ (uitgegeven door Overleggroep OKLO, Ouders van normaal- en hoogbegaafde Kinderen met specifieke Leer- en/of Ontwikkelingsproblemen) en 'Aanpak bij leerstoornissen op school en thuis STICORDI-laatregelen' (uitgegeven door Sprankel vzw).

 

We beseffen dat de informatie in die publicaties stilaan verouderd en achterhaald raakte. Daarom hebben de auteurs van het boekje ‘M-decreet’  een volledig nieuwe versie gemaakt met als titel:

 

 

Kansen in M-decreet

en Ondersteuningsmodel

 

voor

 

ouders

leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften

leraren en scholen

 

 

 

In de vernieuwde publicatie lees je onder andere hoe het M-decreet en het Ondersteuningsmodel is ontstaan.

De herdefiniëring van het Buitengewoon Onderwijs staat duidelijk uitgelegd en beschreven.

Termen als 'handelingsgericht werken', 'zorgcontinuüm', 'redelijke aanpassingen' en 'gemeenschappelijk curriculum' zullen niet vreemd meer voor je zijn na het lezen van deze publicatie.

Wat je kan verwachten van het CLB en wat hun nieuwe opdrachten zijn wordt duidelijk beschreven.

De ouders worden ook niet vergeten. Je kan lezen wat hun rol is in het M-decreet en hoe ouders en school in overleg met elkaar kunnen samenwerken.

 

Kortweg: deze publicatie is een bruikbaar hulpmiddel bij de zoektocht naar gepaste maatregelen voor een kind met specifieke onderwijsbehoeften. Een genuanceerd verhaal zonder overdrijving of bangmakerij, maar met echte kansen voor de toekomst van het kind.

 

Voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften halen we alles uit de kast.

 

Je kan deze publicatie online bestellen via de website van Sprankel vzw via de link https://www.sprankel.be/webshop/brochures.

 

 

Luc Anthonis

secretariaat Sprankel vzw.

03/289 78 58

secretariaat@sprankel.be

© 2018 Sprankel Vzw Verening van ouders van kinderen met leerproblemen - Sitemap - Cookie policy - Privacy Policy