Studeren met dyscalculie in het hoger onderwijs

19 maart 2019
Rate this item
(0 votes)

Mijn naam is Femke Lissens, ik ben studente Orthopedagogiek aan de Universiteit Gent en zit momenteel in mijn eerste master. Voor mijn masterproef heb ik gekozen voor het onderwerp 'studeren met dyscalculie in het hoger onderwijs' bij promotor prof. dr. Annemie Desoete. Hiervoor ben ik op zoek naar participanten die bereid zouden zijn deel te nemen aan negen testen (lezen, rekenen, spelling, intelligentie, persoonlijkheid, temperament, zelfwaarde, metacognitie en positief/negatief affect) en een diepte-interview in verband met hun verdere studies. Op die manier zal ik proberen een beeld te creëren van zaken die al dan niet helpen in hun parcours.


Ik zou graag in contact komen met (jong)volwassenen met dyscalculie - die verder studeren of afgestudeerd zijn - en die het zouden zien zitten om deel te nemen aan mijn onderzoek.

Het onderzoek zal volgend schooljaar (2019-2020) doorgaan in het eerste semester op een locatie naar keuze. Voor zowel het kwantitatieve als het kwalitatieve gedeelte dient slechts één moment te volstaan. Jullie hulp zou me enorm vooruit helpen en ik zou het dan ook heel erg appreciëren mocht er respons komen op mijn oproep.

Ik ben bereikbaar via 
Femke.Lissens@UGent.be 
0471/197216.

Alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Femke Lissens

Read 365 times Last modified on 19 maart 2019 om 17u14
© 2018 Sprankel Vzw Verening van ouders van kinderen met leerproblemen - Sitemap - Cookie policy - Privacy Policy